Мені страшно ..., я дуже боюся

🔹️«Він б’є мене за будь-яку помилку. Як би я не старалася. Все не так … На мені вже немає живого місця. Я дуже боюся за своє життя … »
🔹️«Я більше так не можу жити. Я б вже щось з собою зробила, але не можу залишити з цим нелюдом дітей. Він і так над ними знущається … »


🔸️Я каюсь … будучи сильною і самодостатньою жінкою, для якої внутрішня свобода – це абсолютна норма, я до кінця не розуміла, чому ці жінки продовжують жити з абьюзерамі. Насправді причин багато, і одна з них – страх громадської думки і засудження більше, ніж життя в жорстоких реаліях домашнього насильства.

🔸️Ось про це я буду говорити, писати, щоб докорінно змінити ставлення суспільства до теми домашнього насильства. Багатовікові традиції «не виносити сміття з хати», «сама винна – заслужила» і «б’є – значить любить» міцно тримаються в багатьох сім’ях досі. Ставлення до жінки, яке формувалося століттями, важко зруйнувати ось так відразу. Але проблема домашнього насильства сьогодні мега актуальна, і я буду її піднімати, щоб знаходити шляхи вирішення.

🔹️Треба пам’ятати, що домашньому насильству піддаються ті, хто не може відповісти і захистити себе: жінки в залежному від чоловіка становищі, діти, люди похилого віку. Ті, хто слабший і беззахисний …

🔹️У своїй книзі «У тренді Щаслива Жінка» я вже підняла цю тему і дала кілька практичних рекомендацій. І це тільки початок.
Я хочу жити в суспільстві, де насильство – це злочин. І щоб кожен с, який вважатиме себе недоробленим героєм, знав, що він не залишиться безкарним.

🔸️Завдання не тільки дати розголосу цієї проблеми, а й шляхи виходу із ситуації. Проблема має гігантські масштаби. Але кожен крок, кожна дія – це ресурс, це результат.

🔸️Сьогодні Всесвітній день боротьби з насильством над жінками. І я хочу, щоб наша країна була вільна від домашнього насильства. Я с цим насильством стикаюся часто, бо до мене на терапію приходять жінки, які страждають від домашнього насильства… я знаю, що тому можна запобігти…

Зробити цей світ краще разом

З любов’ю, Ксенія Тейлор ❤

На фото – ілюстрація до книги “В тренді Щаслива Жінка”

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.