3-5 грудня у столиці Італії пройдуть “Дні української аудіовізуальної індустрії в Римі”, що мають на меті представити італійській професійній спільноті досягнення, можливості та сервіси, які пропонує Україна в сфері виробництва та дистрибуції контенту в галузі кіно, ТБ та діджітал задля розвитку співпраці між обома країнами.

Проєкт організовує Українська кіноасоціація за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Міністерства закордонних справ України, Посольства України в Італії та за сприяння Генерального директорату з питань кіно та аудіовізуальної продукції Міністерства культури Італії. Партнери – компанія MRM (Україна) та Mimesi’S APS (Італія).

Протягом трьох днів центром української аудіовізуальної індустрії стане Дім Кіно на території ландшафтного парку Вілла Борґезе (Casa Del Cinema a Villa Borghese). У програмі проєкту заплановані спеціальні заходи для професіоналів медіагалузі та ЗМІ, а також відкриті кінопокази для широкої аудиторії вихідними 4-5 грудня. 

Офіційне відкриття проєкту відбудеться 3 грудня за участі української делегації, до якої увійдуть очільники державних профільних та дипломатичних структур, СEO провідних продакшенів та незалежні продюсери. Гостями заходу стануть представники державного та бізнесового секторів аудіовізуальної індустрії Італії. 

Запрошені експерти розкажуть про можливості підтримки міжнародної копродукції в Україні та Італії, а також окреслять перспективи укладення Угоди про спільне виробництво аудіовізуальних творів між обома країнами, що відкриє нову сторінку для індустріальних колаборацій. 

Марина Кудерчук, голова Державного агентства України з питань кіно: “Одними із першорядних завдань, що ми їх ставимо перед собою, є створення сприятливих умов в Україні для залучення іноземних кіновиробників для створення спільного контенту, а також промоції українського кіно у світі. Ми вдячні нашим колегам з Генерального директорату з питань кіно та аудіовізуальної продукції Міністерства культури Італії за готовність розпочати діалог щодо здійснення практичних кроків у розбудові індустріальної співпраці між країнами”.

Ярослав Мельник, Надзвичайний і Повноважний Посол України в Італійській Республіці: 

“Кінематографію можна впевнено назвати одним з найважливіших інструментів культурної дипломатії та потужним засобом міжкультурної комунікації, але водночас кінематограф – це широке поле для міжнародної взаємодії. З кожним роком Україна стає все більш присутньою на міжнародних кінофестивалях і все більше людей, від професіоналів галузі до широкого загалу, вже не пов’язують українське кіно лише з іменами класиків Довженка, Параджанова чи Кіри Муратової. Впевнений, що кожний елемент програми “Днів української аудіовізуальної індустрії в Римі” стане черговим підтвердженням того факту, що Україна – це країна молодих, креативних людей, країна розвитку, широких можливостей для творчості і реалізації найсміливіших задумів”.

У межах відкриття Українська кіноасоціація виступить із презентацією “Discover Ukraine”, яка ознайомить італійських фахівців із потужностями та конкурентними перевагами аудіовізуальної індустрії України та представить онлайн-базу українських локацій для зйомок.
Вікторія Ярмощук, голова Української кіноасоціації: “Ми системно працюємо над тим, аби представляти інтереси української індустріальної спільноти на міжнародній арені та розширювати професійну комунікацію. Італія є тією країною, з якою у нас стійкі соціокультурні зв’язки – саме тут є одна з найчисельніших та найактивніших українських громад. Тож створення спільного АВ контенту та його дистрибуція є перспективним напрямком взаємовигідної співпраці, і вже зараз є успішні приклади копродукції між країнами. “Дні української АВ індустрії в Римі” є тим майданчиком, з якого, ми сподіваємось, розгорнеться консолідована взаємодія між державним та бізнесовим сектором України та Італії”.

Також, у програмі заходу заплановані презентації українських АВ проєктів, які зараз перебувають у розробці та мають потенціал для італійських колег з точки зору спільного виробництва та міжнародної дистрибуції. Представники знакових копродукційних італійсько-українських проєктів поділяться досвідом спільної роботи та презентують фільми, які незабаром вийдуть на екрани. 

Програма відкритих показів 4-5 грудня, яка запланована в межах “Днів української аудіовізуальної індустрії в Римі” включає відомі українські фільми та анімаційні стрічки різних жанрів останніх років, серед яких: “Віддана” (2020) Христини Сиволап,“Я працюю на цвитарі” (2021) Олексія Титаренка, “Пік страху” (2020) Станіслава Капралова, “Земля блакитна, ніби апельсин” (2020) Ірини Цілик, “Мої думки тихі” (2019) Антоніо Лукіча, а також анімаційний фільм “Викрадена принцеса” (2018) Олега Маламужа (перелік фільмів-учасників уточнюється).

До перегляду відкритої програми запрошується широка аудиторія, вхід – вільний. 

Приєднуйтесь до Facebook-події та стежте за новинами проєкту.

 

 

Від Олеся Тарасенко

Олеся Тарасенко - засновниця 1-го блог журналу України LuckyUkraine, голова Клубу успішних жінок - Київ, ведуча на АллатраТВ, організатор проектів культурної, соціальної та благодійної направленості. Увійшла у Національний рейтинг «ТОП 100 видатних жінок Київщини» в 2019 та 2020 роках, до Всеукраїнського рейтингу «Успішні жінки України», нагороджена в I та ІІ Національних преміях «Найкраща українка в професії» (маркетолог), в Всеукраїнській премії «МамаWOW” в 2019 та 2020 роках, в премії ТОП 50 «Lady summer 2020”, в премії Celebrity Awards (маркетолог). Нагороджена орденом «За розбудову України».