Naga Kanya – ЕР «Серед Піни і Води»

Гурт Naga Kanya випустив дебютний ЕР «Серед Піни і Води». Це концепт-альбом, в який увійшло 4 треки.

За словами подружжя Савдеєвих,  на написання міні-альбому їх надихнула творчість Михайла Коцюбинського, поезія французьких символістів, магічні практики мольфарів та символізм карт Таро, живопис Реріха, Доре, Мілле, музика Еріка Саті.

Після виходу дебютного синглу «Пташка» із жіночим вокалом, гурт презентує альбом, в якому доцільно поєднується як жіночий, так і чоловічий вокал. «Серед Піни і Води» – це платівка душевних творів, виконаних та зіграних з усією щирістю. В ній змішано багато інструментів та стилів – фортепіано та скрипка, віолончель та арфа, поп та джаз, лаундж та  романс.

Музиканти в пісенній формі передають свої переживання: від роздумів про вічність справжнього кохання до осмислення кінцівки людського життя. Це поєднання поетичності та глибини змісту.

Ключовою фразою ЕР можна виділити рядок «так любити вмію тільки я», що є в пісні «Пташка», що відкриває альбом, та в останній «Піна Днів».

«В «Пташці» героїня кличе до себе та каже, що “так любити вмію тільки я”, у пісні «Піна Днів» герой знову і знову повторює ці рядки, підтверджуючи щирість почуттів героїні. Таким чином, «Піна Днів» є відповіддю пісні «Пташка». Також примітний символізм назви пісні, який пов’язаний з піною як швидкоплинністю життя, але також відсилає до пісні «Водоспади», де піна символізує вічний процес творіння Всесвіту, його красу та невловимість»

Разом із ЕР гурт презентує відео на трек «Водоспади». Відео – це мудборд, візуальна замальовка до пісні, яка передає її ідею.

«Пісня була навіяна снами, що повторюються, і баченням, яке прийшло під час медитації після романтичного побачення. Рух Всесвіту – немов бутон троянди, що розкривається нескінченними пелюстками. Кожна пелюстка є цілим світом, а окрема людина – це квітка, яка розкривається нескінченністю пелюсток»

Naga Kanya – гурт, що сформували подружжя Анастасія та Андрій Савдеєві. Їхня творчість – це поєднання дрім-попу, чуттєвого вокалу та живих інструментів (клавішні, духові та струнні).

Слухайте дебютний ЕР «Серед Піни і Води» на всіх цифрових майданчиках

https://band.link/JFTez

Кліп «Водоспади» https://youtu.be/iU3XqwSdFpg

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.