GRA почалась: Національна спілка театральних діячів України оголошує прийом заявок на участь у Четвертому Всеукраїнському театральному Фестивалі-Премії «ГРА».

      Great Real Art – об’єднати всі театри країни і презентувати їх найкращі здобутки Україні та міжнародній спільноті, популяризувати національне театральне мистецтво в усіх його жанрах, стилях і формах, визначити провідні тенденції та стимулювати розвиток українського театрального конкурентного середовища.

Фестиваль-Премія «ГРА» проводиться на конкурсній основі за підсумками минулого календарного року (цього року розглядатимуться прем’єри, які вийшли у період з 1 січня по 31 грудня 2020 р.). В ньому може взяти участь будь-який професійний театральний колектив будь-якоїформи власності. Відбір учасників здійснюється у декілька етапів:✓ І етап – подання заявок від театрів. Термін подання у 2021 р. – до 15 березня.✓ ІI етап – на основі поданих від театрів заявок Експертною Радою формується лонглист учасників. Термін формування у 2021 р. – до 27 березня.✓ ІІI етап – після перегляду Експертною Радою наживо вистав з лонглисту формується шортлист з 12 вистав. Термін формування у 2021 р. – перша половина липня.✓ ІV етап – показ вистав у Києві та визначення переможців міжнародним журі. Термін проведення Фестивалю-Премії у 2021 р. – друга половина листопада.

     Лауреати фестивалю-премії визначатимуться у шести загальних номінаціях: За найкращу драматичну виставу; За найкращу виставу для дітей; За найкращу музичну виставу у жанрі опери/оперети/мюзиклу; За найкращу хореографічну/балетну/пластичну виставу; За найкращу камерну виставу (до 150 глядачів); За найкращу пошуково-експериментальну виставу (на перетині театральних/мистецьких жанрів). Та у шести індивідуальних номінаціях: За найкращу жіночу роль; За найкращу чоловічу роль; За найкращу режисерську роботу; За найкращу сценографію; За найкраще пластичне рішення вистави; За найкраще музичне рішення вистави. 

      Найкращих ГРАвців у ГРІ за «театральний «Оскар»нагородять Дипломом лауреата та грошовою винагородою на реалізацію нового проєкту.

       Ретельно відслідковувати етапи розвитку українського театру традиційно довірено Експертній Раді, склад якої зазнав цьогоріч деяких змін. Невтомна десятка експертів, у якої попереду тисячі кілометрів Україною та десятки годин вистав уже готується вирушати на пошуки кращих з найкращих.

       Юлія Бентя (м. Київ), Ганна Веселовська (м. Київ), Анастасія Гайшенець (м. Київ), Роман Лаврентій (м. Львів), Олена Либо (м. Харків), Людмила Олтаржевська (м. Київ), Віктор Рубан (м. Київ), Юлія Сущенко (м. Одеса), Юлій Швець (м. Київ) – на чолі з новообраною головою Експертної Ради – Ольгою Стельмашевською (м. Київ).

Ми ГРАэмося? Ми – живемо у Great Real Art!

Від Олеся Тарасенко

Олеся Тарасенко - засновниця 1-го блог журналу України LuckyUkraine, голова Клубу успішних жінок - Київ, ведуча на АллатраТВ, організатор проектів культурної, соціальної та благодійної направленості. Увійшла у Національний рейтинг «ТОП 100 видатних жінок Київщини» в 2019 та 2020 роках, до Всеукраїнського рейтингу «Успішні жінки України», нагороджена в I та ІІ Національних преміях «Найкраща українка в професії» (маркетолог), в Всеукраїнській премії «МамаWOW” в 2019 та 2020 роках, в премії ТОП 50 «Lady summer 2020”, в премії Celebrity Awards (маркетолог). Нагороджена орденом «За розбудову України».