8, 9 та 10 травня Древній Київ у Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») запрошує здійснити подорож у часі в епоху середньовіччя. На гостей чекає яскравий відпочинок із кінно-трюкових виступами, пізнавальними майстер-класами, захоплюючими давньослов’янськими розвагами, середньовічними забавами, смачними стравами з багаття і пікніком на свіжому повітрі в справжньому, живому середньовічному місті.

8, 9 та 10 травня в Древньому Києві пройде святкування Дня перемоги. Споконвіку нашим пращурам було не позичати сили, відваги, вони завжди були готові стати на захист своєї Батьківщини та своїх сімей.

Розпочнеться святкування з урочистого привітання Князя Київського Володимира та вражаючого виїзду бойової дружини. Гості зможуть відчути ті ж емоції, що відчували наші пращури тисячу років тому, зустрічаючи воїнів, які повернулися з перемогою додому.

Справжнім подарунком до свята від акторів кінно-трюкового театру стануть видовищні виступи коней історичних порід з елементами джигітовки, відкриті майстер-класи з давніх бойових мистецтв, а також турнір з верхової стрільби з лука.

Програму продовжить унікальна трюкова вистава «Князівське полювання», яка познайомить відвідувачів із древніми прийомами ведення бою з використанням різних видів середньовічної зброї.

Незабутні емоції подарує гостям Князівства костюмований турнір кінних лучників. До Князівства з’їдуться найсильніші спортсмени-віртуози України, щоб змагатися в стрільбі з традиційного (історичного) лука верхи на коні, на повному скаку. Це неймовірно складне завдання для учасників змагань, та в той же час, азартне і захоплююче видовище для глядачів!

Конкуренція між учасниками буде запеклою, адже переможці турніру отримають можливість взяти участь у Відкритому чемпіонаті України з верхової стрільби з лука «Скіфи», що пройде в Древньому Києві 15-16 травня.

Гості Князівства зможуть не тільки спостерігати за тим, що відбувається на сцені. Мешканці Древнього Києва запросять усіх взяти участь у веселих слов’янських розвагах і стародавніх обрядах, танцювальних флеш-мобах і запальних хороводах.

8, 9 та 10 травня гостей Древнього Києва чекає калейдоскоп яскравих емоцій у справжньому, живому середньовічному місті.

Досвідчені конярі познайомлять відвідувачів із унікальними кіньми рідкісних історичних порід, зібраними з різних куточків світу в Княжій стайні. Представників деяких порід в Україні більше ніде не побачити, адже їх було завезено до нашої країни в єдиному екземплярі. Гостям розкажуть про історію походження порід, їх особливості, та навіть відкриють секрети дресирування. Кожен відвідувач зможе підійти до коней, погладити їх, сфотографуватися та здійснити прогулянку верхи або в екіпажі.

Дізнатися багато цікавих фактів про життя наших пращурів можна оглянувши експозиції облогової техніки, середньовічного кораблебудування і навіть середньовічну катівню.

Жителі Древнього Києва з радістю поділяться з відвідувачами своїми вміннями. У середньовічному тирі навчать стріляти з лука. У Княжій костюмерній гості вдягнуть історичні костюми часів Київської Русі та влаштують колоритну фотосесію в них. В гостях у знахарки-волхвині можна доторкнутися до древніх таємних знань і скуштувати трав’яних напоїв за забутими рецептами. Любителів екстриму потішать канатний спуск «Політайло» і швидкісна гірка «Змій Горинич».

У середньовічних крамницях можна вибрати на пам’ять оригінальні сувеніри ручної роботи, а на середньовічних майстер-класах навчитися новому.

На Середньовічної кухні можна скуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищах, як за стародавніми, так і за сучасними рецептами.

При бажанні продовжити свою подорож до Середньовіччі ще на день, можна залишитися на ніч в комфортабельних кімнатах (при попередньому бронюванні).

Древній Київ відкривається о 10:00, початок програми о 14:00.

  •  В програмі можливі зміни.

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного – в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна на своєму автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».

Вартість вхідних квитків: повний квиток для дорослого – 230 грн., для пенсіонерів і студентів – 150 грн., для дітей шкільного віку – 80 грн., для дошкільнят – безкоштовно.

Детальна інформація на сайті: parkkyivrus.com.

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.