Героями унікального циклу стали найяскравіші представники української культури: Макс Барських, Юрій Горбунов, Ірма Вітовська, Сергій Созановський, MELOVIN, Alyona Alyona, Олег Скрипка, Ірена Карпа тощо.

«Чим більше уваги до культури, тим багатша нація» — переконані творці проекту «Фантастичні українці». Їх команда відзняла 4 фільми. Вустами самих митців нам розкажуть про сучасні українські кіно, музику, літературу та візуальне мистецтво.

Глядач почув роздуми героїв про стан українського сучасного мистецтва й дотепер секретні історії із творчого досвіду від зірок першого ешелону — обіцяють творці «Фантастичних».
Зокрема Юрій Горбунов розкав, як відзняти фінансово успішне кіно. Ірма Вітовська – про реалії акторської професії. А Сергій Созановський прогнозував майбутнє для української кіноіндустрії. Від Макса Барських почули інсайди про перфекціонізм в роботі. Від Alyona Alyona – про тернистий шлях щирої реперки й пошуки себе. Олег Скрипка на камеру пригадав, як в Україні з‘явився рок і відгримів хіт «Танці». Жанна Кадирова розкала, як це представляти Україну на «Венеційській бієнале». Ірена Карпа – про те, як не зраджувати собі й заробляти на власних книгах.

Близько 90 талановитих й популярних митців, що є втіленням української культури сьогодні, відзнялася у проекті «Фантастичні українці».
Українці — талановита нація, яка звикла себе недооцінювати і применшувати свої заслуги. А нам є чим пишатися і є, про що мріяти. За останні кілька років в нашій країні відбулися значні культурні зміни. Про важливі досягнення, впливових особистостей і майбутні вектори розвитку культурних індустрій дивіться у циклі фільмів «Фантастичні українці».

В чому наша особливість? Як реалізувати потенціал нашої культурно багатої країни? Як гучно заявити про себе на весь світ? На ці питання шукала відповідь команда «Фантастичних».

Проект «Фантастичні українці» реалізується за підтримки Українського культурного фонду.
Найяскравіші ідеї втілюються в життя спільними зусиллями, а за крутими досягненнями завжди стоїть команда відданих справі людей.⠀

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.