«Віктор_Робот» – повнометражний анімаційний фільм Анатолія Лавренішина, володар Призу глядацьких симпатій Одеського міжнародного кінофестивалю 2020 та найкращий анімаційний фільм за версією Національної премії кінокритиків «Кіноколо» 2020. Саундтрек до фільму – пісня «Пола-ла-ла» (гурт Dakh Daughters, Софія Байбакова, музика – Антон Байбаков, слова – Марися Никітюк) – відзначений кінопремією «Золота Дзиґа» в номінації «Найкраща пісня».

Преспоказ відбудеться у четвер, 17 червня о 14:10.
Місце проведення: кінотеатр «Оскар» у ТРЦ Gulliver (пл, Спортивна, 1А), зал № 6.
Після показу відбудеться Q&A за участі творчої групи фільму. Спікери:

  • Анатолій Лавренішин, режисер-постановник;
  • Олена Голубєва, продюсерка;
  • Анастасія Лавренішина, авторка сценарію та книги-приквела «Віктор_Робот. Щоденник збирача планет»;
  • Римма Зюбіна, акторка озвучки (голос мами Віки);
  • Антон Слєпаков («Вагоновожатые»), актор озвучки (голос Обсерватора), виконавець саундтреку;
  • Марко Галаневич («ДахаБраха»), актор озвучки (голос Роботила), виконавець саундтреку.

«Віктор_Робот» вийде в широкий український кінопрокат 24 червня 2021 року.

image

Події стрічки відбуваються в далекому майбутньому. Штучна зірка, що має забезпечувати енергією планети навколо себе, не працює. Єдиний, хто може її полагодити – дідусь маленької Віки, який і створив це світило. Однак він таємниче зникає. Дівчинка разом з помічником – крихітним роботом Віктором – вирушає на його пошуки. Так починаються захопливі пригоди двох друзів.

Режисер-постановник фільму – Анатолій Лавренішин, учасник та переможець міжнародних кіно- та анімаційних фестивалів, серед яких Міжнародний Роттердамський кінофестиваль, Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів у Клермон-Ферран, Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів в Аннесі та інші.

Героїв стрічки озвучили зіркові українські актори Римма Зюбіна, Віктор Жданов, Василь Мазур, Богдан Бенюк, Анатолій Хостікоєв, Марія Аглоткова.

До виконання саундтреків стрічки долучилися Dakh Daughters, Мар’яна Головко та Марко Галаневич («ДахаБраха»), Антон Слєпаков («Вагоновожаті»). Композитор стрічки – Антон Байбаков.

Виробництво фільму тривало понад три роки, а працювало над стрічкою майже 200 професіоналів.

Фільм створено студією анімації «Червоний собака» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Дистриб’ютор стрічки – компанія «Артхаус Трафік».


Медіапартнери: Kolobok.uaМой ребенокKinoFilms.uaПізнайкоKinowar.comУкраїнський тижденьРадіо NRJ.

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.