19 вересня у Києві відбувся Марш Рівності, який зібрав 7 тисяч учасників та учасниць, під гаслом “Пліч-о-пліч на захист рівноправ’я”. До мирної ходи долучилися українські та іноземні політики, представники та представниці дипломатичних установ, міжнародних та українських організацій, представники_ці шоу-бізнесу. Цього року Марш Рівності мав Маніфест із політичними вимогами до чинної влади, який потім буде їй передано.

Також понад 30 організованих колон вийшли на Марш Рівності, серед яких були ЛГБТ+ військові, ЛГБТ+ люди з інвалідністю, батьки ЛГБТ+ дітей, представництв посольств багатьох країн та інші.

“Після року пандемії, попри залякування праворадикальними угрупуваннями, незважаючи на погодні умови, 7 тисяч людей вийшли боротися та відстоювати свої права. Ми раді, що Марш пройшов безпечно. Уся команда КиївПрайду вдячна кожному і кожній, хто сьогодні прийшли у центр столиці, у центр України, щоби підтримати ЛГБТ+ спільноту, Маніфест Маршу із вимогами до влади та цінності, які близькі всім: свободу, рівність, право бути собою”, – розповів Ленні Емсон, директор ГО “КиївПрайд”.

Під час Маршу Рівності не відбулося суттєвих інцидентів.

Марш Рівності був завершальною подією ПрайдМісяця від КиївПрайду.

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.