На честь 30-річчя Незалежності, новітня історія України буде оспівана у рок-опері «Тарас Бульба» – інтерпретації культової повісті Миколи Гоголя. Оповідь про сучасного воїна-захисника під час Революції гідності та війни з Росією. Новий виток історії, який знову ставить перед вибором кожного з нас, але чи змінились ми як суспільство та який він, сучасний герой? Ці питання підіймає Дмитро Терновий, автор лібрето, яке цьогоріч було відмічено престижною премію «Коронація Слова 2021».

Натхненна повістю Гоголя, пережита під час Революції гідності та років війни повстала нова музична історія від композиторів братів Сергія та Дмитра Радецьких.

Ідея створення сучасної рок-опери «Тарас Бульба» виникла на легендарному однойменному рок-фестивалі «Тарас Бульба» – історичний музичний захід на мапі незалежної української музики, який відбувається з 1991 року і є одним із найстаріших вітчизняних фестивалів. Саме цей фестиваль відкрив не одне ім’я української рок-сцени. У 2019 організатор фестивалю Микола Арсенюк анонсував підготовку та створення абсолютно нової музичної та літературної історії для рок-опери.

«Для нас важливо було створити продукт, який би допомагав всім нам як суспільству пережити цю нову історію Україну. Рок-опера «Тарас Бульба» – це наша реальність покладена на музику, яка необхідна кожному з нас, щоб відшукати свої відповіді, прийняти свої рішення» – ділиться автор ідеї та продюсер проєкту Миколи Арсенюк.

14 жовтня, у День захисників і захисниць України, в день святої Покрови – покровительки українського козацтва, кияни зможуть почути концертну версію рок-опери. Концерт на два відділення у виконанні музичного проєкту «RADZ», за участю оркестру «Віртуози Києва» відбудеться на СЦЕНА 6 в Довженко-Центрі. У зв’язку з карантинними обмеженнями організатори пропонують лише половину зали київської Сцени 6, але обіцяють, що незабаром повторять захід, щоб вмістити всіх охочих.

Проєкт реалізується за підтримки Українського культурного фонду.

Тізер : https://www.youtube.com/watch?v=nsk7lrZLOyg

Продюсер та автор ідеї: Микола Арсенюк

Композитори: Дмитро Радзецький / Сергій Радзецький

Автор лібрето: Дмитро Терновий

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.