У листопаді 2020-го року Ukrainian Startup Fund оголосив стартапи, які отримали грант на реалізацію своїх ідей. Команда музичної платформи Muscreators увійшла до 5-ки фіналістів та отримала грант  у розмірі $25.000 на розробку автоматизованої платформи для просування артистів. Платформа допоможе артистам займатися масштабним промоушеном свого музичного контенту, як на локальному музичному ринку, так і по всьому світу.

На початку 2021 року, IT-відділ Muscreators розпочав розробку прототипу платформи, який вже пройшов успішно внутрішні тестування  та випробування артистами. Саме, закінчення випробування, стало відправною точкою для повноцінного запуску початкової версії платформи, яка протягом кількох наступний років буде доповнюватися функціонал корисними фішками для артистів й менеджменту. Проте, платформа вже має основну функцію, що дозволить масштабно та ефективно постачати релізи по обраним медіаканалам, яких в базі налічується більш ніж 10.000 представників.

“Ці сім місяців були складним, але продуктивним етапом для нас. За цей час ми не лише створили платформу, але й разом з нашими європейськими партнерами сформували базу з понад 10.000 контактів представників закордонних та українських медіаканалів: ЗМІ, радіо, кураторів плейлистів. Наша головна мета – створити сервіс для артистів з усього світу, які матимуть можливість просувати свій контент не лише на локальні ринки. На шляху до цієї мети в нас чимало ідей та рішень, як для артистів, так і для медіа, які ми поступово втілюватимемо на платформі. Ми впевненні в тому, що Muscreators допоможе кожному артисту та музичному менеджеру полегшити шлях до просування в маси”, — розповідає СЕО та співзасновниця платформи, Ольга Білозір.

Розробники акцентують увагу артистів на готові шаблони для  створення пресрелізу та прес-паку, які отримуватимуть представники радіо й ЗМІ. Також, одним з головних рішень для просування в Muscreators називають зібрану релевантну базу медіаканалів: ЗМІ, радіо, плейлистів,  яка буде поступово доповнюватися на кожному етапі виходу платформи в нових країнах світу.

“Підтримуючи зв’язок з молодими українськими артистами, які не мають власного менеджменту, стали помічати, що у більшість з них немає уявлення того, як потрібно знайомити медіа зі своїм релізом. Наш досвід та комунікація з представниками медіа, дали змогу розробити прості й зрозумілі артисту шаблони, які поетапно допоможуть створити якісні пресс – релізи  для відправки ЗМІ, радіо, плейлистам. Це рішення здатне мінімізувати скептичне ставлення медіа до релізу, оскільки неправильний підхід та подача творчості артиста у листуванні, можуть зіпсувати всю пророблену роботу”, — коментує Ольга Білозір.

Платформа Muscreators – перший український музичний стартап, який орієнтований на розв’язання проблематики артистів у просуванні їхньої творчості по всьому світу. Продукт допоможе створювати масштабні медіа-кампанії для артистів за мінімальний бюджет. Тим самим, артисти зможуть використовувати левову частину свого фінансового ресурсу, щоб створювати якісний контент. 

Презентація платформи в YouTube:

Muscreators в соцмережах:

https://www.facebook.com/muscreators

https://www.instagram.com/muscreators/

Сайт: https://muscreators.com

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.