Після перемоги на Flathead Lake International Cinemafest (США, Полсон) у січні цього року, художня стрічка “Пульс” змагатиметься за нагороди ще двох кінофестивалів: у французькій Ніцці та американському Річмонді.

Черговим міжнародним кінофестивалем для спортивної біографічної драми стане Nice International Film Festival (NIFF), що проходитиме з 31 травня по 4 червня цього року в місті Ніцца (Франція). Цей кінозахід входить до складу Film Fest International – групи із 5 фестивалів (Ніцца, Лондон, Антверпен, Мілан, Мадрид), які вже 16 років просувають та розкривають незалежних кінематографістів з усього світу. Французький фестиваль номінував “Пульс” відразу на 6 номінацій: кращий фільм, кращий художній фільм іноземною мовою, кращий режисер художнього фільму іноземною мовою (Сергій Чеботаренко), кращий актор фільму іноземною мовою (Станіслав Боклан), краща актриса фільму іноземною мовою (Наталія Бабенко) та приз журі.

Наступним фестивальним майданчиком картини “Пульс” стане Richmond International Film Festival (RIFF). Подія відбуватиметься з 14 по 19 вересня 2021 року в американському місті Річмонд, штат Вірджинія. RIFF є одним з найбільших міжнародних конкурсних фестивалів у Середній Атлантиці, на ньому буде показано понад 150 фільмів із 35 країн світу. За які саме нагороди змагатиметься біографічна драма про спортсменку Оксану Ботурчук, організаційний комітет фестивалю оголосить пізніше.

“Приємно вражений від того, що історія про нашу спортсменку вкотре отримує відгук у міжнародної кіноспільноти. Вже третій іноземний фестиваль, відбираючи “Пульс”, підкреслює цим високі художні якості стрічки та універсальність ідей, закладених в ній. З нетерпінням чекаю старт показів в Україні”, – розповідає режисер фільму Сергій Чеботаренко.

“Вітаю команду нашого фільму з відбором на нові кінофестивалі та чекаємо на перемоги! Дійсно чудово, що ця історія має високі оцінки в міжнародної аудиторії, та сподіваємось на не менш гарні відгуки від українських глядачів”, – коментує продюсер фільму Єгор Олесов.

Варто зазначити, що першим фестивалем, в якому взяв участь художній повнометражний фільм “Пульс”, став FLIC (Полсон, штат Монтана, США). В його рамках відбулась міжнародна прем’єра стрічки, яка в результаті здобула дві головні нагороди фестивалю – кращий фільм та кращий режисер (Сергій Чеботаренко).

Нагадаємо, що у зв’язку із запровадженням жорсткого карантину в багатьох містах України, прокат стрічки “Пульс” перенесено на літо цього року. Про нову дату буде повідомлено згодом.

Повнометражний художній фільм “Пульс” створений на основі реальної історії української спортсменки, легкоатлетки, Паралімпійської чемпіонки 2008 року Оксани Ботурчук. Виробництво стрічки здійснила компанія KINOROB (входить до складу FILM.UA Group) за підтримки Міністерства культури України.

Офіційний трейлер стрічки можна переглянути тут.

Дистрибуцією фільму на території України займаються компанії Кіноманія і FILM.UA Distribution, яка також відповідає за міжнародні продажі.

Офіційним партнером першого українського художнього фільму про життя спортсменів став національний мобільний оператор «Київстар»*

Стежити за новинами проєкту можна на офіційних сторінках у Facebook та Instagram.

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.