У видавництві IPIO вийшла друком книга «Життя після смерті Маші звичайної», яку написала відома українська дизайнерка і режисерка Ольга Навроцька.

Як повідомили журналістам LuckyUkraine, Книга оповідає про людей, що мають величезний привілей: їхні життя можуть тривати вічно. Та одного дня в їхньому житті з’являється смертна дівчина Маша, якій доведеться робити вибір між життям і коханням. І саме це стане причиною змін, які призведуть до невідомих наслідків для Всесвіту. 

За словами Ольги Навроцької, вона ніколи не мріяла бути письменницею і якщо писала якісь тексти, то робила це більше для душі. Великої надії на те, що хтось окрім мами та друзів коли-небудь прочитає її книжку, авторка не мала.

«Я не хотіла бути письменницею, просто писала від душі. Я завжди хотіла стати відомим дизайнером, саме це було моєю мрією. Минуло більше 20 років, я відомий дизайнер, закрила власну справу та дістала написане. Щось змінила, щось додала і наразі готова, що ви прочитаєте мою книжку. Саме це є моєю мрією сьогодні», – каже Навроцька.

За її словами, творчий шлях як дизайнера розпочався саме з цієї книги: вона почала малювати ілюстрації до першої версії історії про дівчину Машу. 

«Першу версію книги я написала у 24 роки, сидячи в офісі нафтового концерну, навіть не підозрюючи, які зміни вона мені принесе. Можна сказати, що книга повністю змінила моє життя. Я просто захотіла малювати до неї ілюстрації, а паралельно почала малювати ескізи одягу. І саме так розпочався мій шлях як художника з костюмів, стиліста, дизайнера, режисера та фотографа», – розповідає Ольга. 

Після цього дизайнерка відклала рукопис у шухляду на 20 років. Утім, за цей час, книга встигла пожити власним життям.

«Я видавала її самостійно, просто друкувала на подарунок друзям. А через 20 років відкрила рукопис знову, перечитала, дописала, доповнила і почала мріяти про серйозне життя для неї», – каже Навроцька.

Наразі книгу можна замовити за ціною 250 грн на сайті видавництва http://ipio-books.tilda.ws/mashastory

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.