У Києві 18 грудня оголосили переможців Національної премії “Високі стандарти журналістики” – 2021.Премія «Високі стандарти журналістики» — створена 2016 року засновником GROWFORD Institute Віталієм Ломаковичем. Ця премія має стати «додатковим стимулом для українських ЗМІ бути чесними, об’єктивними і принциповими», зауважив засновник щорічного заходу.

Організатори відзначають журналістів премією щороку у трьох номінаціях, торік переможцями стали: Видання «Крим.Реалії» (проєкт «Радіо Свобода») – у категорії «За якісний регіональний/нішевий медійний проєкт», Ірина Андрейців – у категорії «За швидкий та якісний розвиток у професії», Мирослава Барчук – у категорії «За сталий, якісний медійний проєкт/продукт».

До участі допускаються журналісти, які є громадянами України або працюють тут на постійній основі та мають чітку громадянську позицію.

Цьогоріч переможцями у трьох традиційних категоріях стали:

«За сталий, якісний медійний проєкт / продукт» – Сергій Сидоренко («Європейська правда»);

«За швидкий і якісний розвиток у професії» – Дарія Гірна (Суспільне);

«За якісний регіональний/нішевий медійний проект» – Ukraїner.

На самій церемонії засновник Премії Віталій Ломакович зазначив, що термін «журналістика» став дещо не точним. «Справжніх журналістів у наш час вирізняють стандарти: професійні (відповідна освіта, підготовка, знання) дотримання етичних і моральних норм. Саме таких журналістів наші експерти обирають з року в рік».

Почесним спікером заходу став письменник Сергій Жадан

Переможців нагородили грошовими сертифікатами та статуетками. Усі представники короткого списку отримали подарунки – книги переможців Премії минулих років Остапа Яриша та Павла Казаріна.

Премія “Високі стандарти журналістики” – відзнака, створена 2016 року засновником GROWFORD Institute Віталієм Ломаковичем

Від Sergey