9 грудня в Національній опереті України відбудеться прем’єра вистави “Амадеус” музика Вольфганга Амадея Моцарта та лібрето Пітера Шеффера. Переклад з англійської Олександра Степанова

Сюжет побудовано навколо Антоніо Сальєрі –  віденського композитора, який на той час вже є відомим, успішним та щасливим. Але все змінюється, коли  в місто переїздить молодий хуліган Вольфганг Амадей Моцарт. Сальєрі, який колись дав богові обітницю, розуміє, що ніколи не зможе писати таку геніальну музику, яке праведне життя він би не вів. І попри  особисте захоплення творіннями Моцарта, придворний композитор намагається  усіма можливими способами принизити Амадея і знищити його. Втім навіть хворий і покинутий усіма, Моцарт пише геніальну музику, і Сальєрі розуміє , що програв, і лишається єдиний шанс на славу після смерті – змусити повірити всіх, що це він вбив Моцарта.

Постановочна група:
режисер – Максим Голенко;
диригент – Сергій Голубничий;
хормейстер – Максим Ковальчук;
балетмейстер – з. а. України Максим
Булгаков;
сценографія – Володимир Карашевський;
художниця з костюмів – Ольга Левченко.
P.S. Національна оперета України дотримується усіх санітарно-епідемічних правил та
нормативів, передбачених Урядом та рішеннями відповідних державних комісій, тому
приймає глядачів (у тому числі представників ЗМІ) за наявності одного з наступних
документів:

 сертифікат про повну вакцинацію («зелений» COVID-сертифікат)
(зверніть, будь ласка, увагу, що при неповному курсі вакцинації (жовтий
сертифікат) необхідно робити експрес-тест);
 негативний ПЛР-тест на COVID-19;
 експрес-тест на визначення антигену (термін дії 72 години);
 довідка про одужання від сімейного лікаря.

Від Олеся Тарасенко

Олеся Тарасенко - засновниця 1-го блог журналу України LuckyUkraine, голова Клубу успішних жінок - Київ, ведуча на АллатраТВ, організатор проектів культурної, соціальної та благодійної направленості. Увійшла у Національний рейтинг «ТОП 100 видатних жінок Київщини» в 2019 та 2020 роках, до Всеукраїнського рейтингу «Успішні жінки України», нагороджена в I та ІІ Національних преміях «Найкраща українка в професії» (маркетолог), в Всеукраїнській премії «МамаWOW” в 2019 та 2020 роках, в премії ТОП 50 «Lady summer 2020”, в премії Celebrity Awards (маркетолог). Нагороджена орденом «За розбудову України».