Олег Винник: важливим є не позитивний відгук слухача, а правда

Артист №1 Олег Винник напередодні концертів 24 та 25 листопада у столичному Палаці «Україна», якими він завершує свій найтриваліший тур «Безумна любов», прикрасив обкладинку журналу «Телескоп». В інтерв’ю співак розповів, як народжуються його хіти, на кому він тестує нові пісні, яку музику слухає і як ставиться до власної популярності.

За словами виконавця, кожною своєю новою піснею він звик спочатку ділитися з близьким оточенням: «Для мене важливим є не позитивний відгук людини, а правда — об’єктивна, конструктивна, професійна. Слава Богу, серед моїх близьких є люди різного віку та статі, тож можна почути різні думки. Але у 99% випадків усім подобається. Слова нових пісень зазвичай записую в нотатки мобільного телефону. Вони можуть накопичуватися роками, і так за фразами складається текст. Буває, нарис треку лежить кілька років, а потім я випадково знаходжу його та дописую. Але ніколи не складаю пісні до столу. Якщо трек готовий, то мені хочеться його показати».

Також кумир мільйонів зізнався, що сам любить слухати пісні в стилі рок, а особливо якщо артисти вносять у них нотки попу, психоделіки, готики: «Люблю готичну музику, але не всю, не містично чорну. А ще — оркестрові речі, як Тілля Ліндеманна. Пам’ятаю, одного разу у відпустці вдягнув уночі на пляжі навушники, увімкнув Rammstein і просто розчинився. Це настільки правильна музика, стільки переживань у ній можна знайти. Одразу згадую заняття в училищі культури, коли викладач музлітератури ставив нам платівку, ми слухали, а здавалося, ніби фільм дивимося чи читаємо книгу. Також люблю Muse: так, це психоделіка, але вона слухається у всьому світі. І Imagine Dragons – настільки широкопрофільні, можуть зробити все, що завгодно. До речі, я не маю в телефоні музики. Мало часу на неї та й після концертів вухам потрібно 8 годин, щоб відпочити від інейрів. Такий ось чоботар без чобіт».

Другий сезон поспіль Олег Винник у компанії інших зіркових детективів намагається розкрити замаскованих селебрітіс в ефірі гіпершоу МАСКА на Телеканалі «Україна». Як виявилося, таке амплуа артисту близьке ще з юності: «Я захоплювався детективами, уявляв себе Штірліцем. Не знаю, скільки разів переглядав «Сімнадцять миттєвостей весни» на чорно-білому телевізорі… А ще дуже любив копатися в землі, шукати рушниці, патрони. Мріяв купити металошукач і з його допомогою знаходити міни. Мене завжди цікавила Друга світова війна та все, що пов’язано з масштабними історичними подіями. До речі, у школі я був улюбленцем вчителя історії, а ось його дружина, викладач російської мови, чомусь мене недолюблювала».

 

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.