Після презентації композиції «Криза навесні», українська співачка Христина Лугова презентує пісню «Десь за вікном». Пісні Христини потрапляють в рейтинг “300 нових пісень українською мовою” за версією Karabas Live, тримаюсь провідні позиції в музичних чартах та хіт-парадах.

«Десь за вікном» – найбільш емоційно глибока, найсумніша пісня співачки. Вона про час, коли життя проходить повз, наче десь там за вікном. Умовні 4 стіни – певні рамки, відділяють людину від того життя, про яке вона мріє, від її щасливих історій. 

«Мабуть, це єдина моя пісня написана повністю в мінорі зі збереженням мінорного звучання – я хотіла бути максимально чесною. Коли почуваєшся сумно, тобі справді сумно. Іноді настільки, що хочеться кричати. Перша моя пісня, в якій можна почути дудук. Впевнена, не остання пісня, в якій я вірю в краще, не зважаючи ні на що», – розповідає Христина Лугова.

Новий сингл «Десь за вікном» – це настрій переживання, коли ти не можеш нічого змінити. Переживання до крику душі –  оскільки певні обмеження не дають повноцінно жити своїм життям, життям своєї мрії. Так само як і в пісні «День цей мине», авторка вірить, що “на нашій вулиці буде свято”, після періоду труднощів завжди приходить нова пора. 

 Нагадаємо, що нещодавно Христина Лугова презентувала свою власну веснянку «Криза навесні». Як всі народні календарно-обрядові пісні – веснянки, вона закликає весну і тепло. Пісня написана з фолковими мотивами й розкриває інтерес співачки до жанру фолькотроніка, що можна було частково почути в міні-альбомі «Метаморфози».

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.