16 і 17 жовтня у столичному виставковому центрі «АККО Інтернешнл» (проспект Перемоги, 40-Б) за підтримки Геннадія Виходцева відбувся XXXII Міжнародний фестиваль зі спортивних танців Парад надій-2021. «Ми повернулися!»,  –  наголосила під час відкриття фестивалю Валентина Федорчук  –  засновниця міжнародних змагань «Парад надій », голова колегії суддів Асоціації спортивного танцю в Україні, заслужений тренер України. Адже танцювальний фестиваль, який вона з дочкою Оленою Федорчук-Лемішко заснували 32 роки тому, через локдаун був перенесений з весни (традиційний час Параду у розкладі українських турнірів) на осінь цього ж року.

На паркет Параду надій-2021 близько тисячі раз вийшли спортсмени і початківці у категоріях «ювенали», «юніори», «молодь», «дорослі», «Pro-Am» (тренер і учень), “сеньйори” з понад 100 клубів України та світу (Польща, Молдова, Грузія і т.д.).

 –  Те, що Парад надій відбувся 32 рази, підтверджує безперервність розвитку спортивного танцю в Україні,  –  прокоментував подію співзасновник ГК Фокстрот Геннадій Виходцев, меценат турніру.  –  На цей фестиваль з’їхалися і ті спортсмени, які тільки починають свій шлях у цьому виді спорту, і ті, кому вже аплодували на легендарному Блекпульскому турнірі. Подібні турніри потрібні для того, щоб всі танцюристи отримали оцінку своєї щоденної праці від кращих суддів у цьому виді спорту. Наш бренд вже 19 років є частиною команди Валентини Федорчук, яка стояла біля витоків спортивного танцю в Україні. Щасливі з того, що її ініціатива і сьогодні формує стандарти українських турнірів зі спортивних танців.

Багаторічне партнерство з Фокстротом зумовило появу головної відмінності Параду від десятків інших турнірів в Україні  –   наявність кубка Фокстроту. Всі 8 відділень фестивалю починалися не тільки з гімну України, а й з виходу спортсменів на паркет у супроводі ростовой ляльки Фоксі  –   тотемного символу бренду Фокстрот. У 2021 році на паркеті Параду надій розіграли дев’ятнадцятий за рахунком “Кубок Фокстрот” за краще виконання однойменного танцю. 12 пар вийшли на паркет Параду, танцюючи лише фокстрот. Кращими у виконанні фокстроту судді назвали пару Олександр Безкровний / Марія Савчук з харківського клубу Sparta. Бренд Фокстрот вручив не тільки цінні призи трійці спортсменів на п’єдесталі пошани, але й  заохочувальні призи усім учасникам цього етапу змагання.

Валентина Федорчук запросила до суддівства на Параді близько 50 авторитетних рефері. Танцювальні навички спортсменів оцінювали неодноразові чемпіони світу та Європи Грехем Освік й Алекс Іванець (Великобританія), Стефан Осенкоп і Бен Борк з Німеччини, Андреа Чігареллі і Фіоре Манзіоні (Італія), Януш Бялий з Польщі, Андрій Андронік з Молдови. Один із суддів – учасник шоу “Танці з зірками” – Денис Самсон виступив зі своєю партнеркою Анастасією Соніной у категорії “Pro-Am Cup Scholarship A (17-35), учень і тренер” у латиноамериканській програмі, й посів перше місце.

Переможцями у категорії “Дорослі” у латиноамериканській програмі стала пара Денис Лебідь / Діана Калитвінцева з київського клубу Dance Innovation Team. Найуспішніші спортсмени-початківці у європейській програмі  –   пара Лев Панченко / Марія Гусак з київського клубу MStudio, які стали першими у категорії “Ювенали 1 + 2 N”. Перше місце у категорії “Молодь 2” в європейській програмі посіли Дмитро Ліщук / Аліна Куснер з харківського клубу Sparta. Найсильнішими у групі “Молодь 1 Rising Stars” у латиноамериканській програмі були визнані Андрій Савінський / Поліна Бесєдіна з київського клубу Body Feet. Лідерами категоріями “Сеньйори” у латиноамериканській програмі судді назвали пару Андрій Кокодіняк / Оксана Хом’як з львівського клубу АматорЛьвів.

Вже другий рік існує традиція зіркового суддівства на Параді надій. У минулому 2020 році зіркову колегію очолила олімпійська чемпіонка Анна Різатдінова, у цьому році головою зіркових суддів стала головний редактор порталу Hochu.ua Анна Іваненко.

Кращими з кращих зіркові судді обрали пару Виговський Назар / Лебедь Поліна з київського клубу Dance Innovation Team. Свої голоси за цих спортсменів віддав Спартак Суббота, психіатр, науковий керівник інституту когнітивного моделювання і ведучий нового шоу «Не бреши мені” на телеканалі LIVE, а також YATSUTA (засновниця і педагог студії Sweet Family Club) співачка, телеведуча, володарка титулу “MRS. WORLD BEAUTY “. Спартак Суббота відзначив у цієї пари кращий костюм, Анна Іваненко віддала свій голос за харизму, талант і професіоналізм, YATSUTA звернула увагу на динаміку і артистизм пари.

Валентина Федорчук зібрала не тільки відомих суддів і класних танцюристів, а й команду зіркових партнерів. Спортсмени отримали подарунки від Групи компаній Фокстрот, сокового партнера – ТМ «Садочок» компанії Pepsico в Україні і доброго партнера – виробника м’яких іграшок ТМ «Гулівер Країна». Серед партнерів фестивалю     готель «Редіссон Блу Поділ», танцювальний магазин Dance me, вода «San Benedetto».

Інформаційну підтримку «Параду надій 2021» здійснювали медіапартнери: медіа холдинг OBOZREVATEL, всеукраїнське видання «Дзеркало Тижня – Україна», інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна», інформаційне агентство “РБК-Україна” і всеукраїнська газета «День».

Інформаційними партнерами Параду надій стали телеканали Прямий і Live, кращий онлайн портал про все, чим цікавиться сучасна жінка Hochu.ua, інтернет портали Eurostar, Lucky Ukraine, Studio of my dreams, Glory, Cut і онлайн журнал Star Brothers. Промо-партнером фестивалю вже в сьомий раз стало PR-агентство BeMyMedia.

Організатори запрошують читачів стежити за новинами цього і майбутніх фестивалів на офіційній сторінці FB  і в інстаграм

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.