З 20 липня до 1 серпня 2021 року у с.м.т. Славсько Львівської області відбуватиметься скульптурний симпозіум, який зібрав учасників із різних куточків України. Він став ще однією мистецькою родзинкою музичного гастрофестивалю «Славсько-Фанк» (31 липня – 01 серпня 2021 року).

Як поідомили журналістам LuckyUkraine, завдяки зусиллям п’ятьох скульпторів – Романа Кикти, Наталі Лейкіної, Андрія Турянського (Львів), Михайла Левченка (Київ) та Марини Товкач (Запоріжжя) – запальний фанк цього разу зазвучить і в камені. Кожен учасник по-своєму інтерпретуватиме історію та сьогодення цього відомого гірськолижного курорту.

Ескізи народжуються прямо в Славську, адже довільні форма та розміри вапнякових блоків із кар’єру с. Демня, що на Львівщині, диктують митцям власні «правила» й впливають на створювані образи. Такий підхід до командної роботи скульпторів просто неба відповідає давній симпозіумній традиції творчої імпровізації та тісного зв’язку ландшафтної пластики із довкіллям.

По завершенню заходу скульптури будуть встановлені на центральній алеї Славська та, безумовно, стануть місцем тяжіння для гостей громади і місцевих мешканців. Скульптурні композиції додадуть туристичної привабливості курорту й, цілком імовірно, стануть його візуальними символами.

Організатор симпозіуму скульптури – Славська ОТГ. Куратор – скульптор Роман Кикта.

Проєкт «Всеукраїнський симпозіум скульптури “Фанк у камені”» реалізується в межах партнерської програми «Культура. Туризм. Регіони» Українського культурного фонду, Програми USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) та Державного агентства розвитку туризму.

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.