Запуску нових міжнародних проєктів кінокомпанії Apple Tree Vision була присвячена прес-конференція, яка відбулась 11 березня у приміщенні інформаційного агентства «Укрінформ».

В ній взяли участь міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко, співзасновник міжнародної кінокомпанії Apple Tree Vision, президент Star Media Влад Ряшин, французький продюсер, співзасновник міжнародної кінокомпанії Apple Tree Vision  Жан-Шарль Леві та виконавці головних ролей у копродукційному фільмі «ШТТЛ» Анісія Стасевич і Петро Ніневський. Вони розповіли про залучення іноземних кіновиробників в Україну через запровадження системи кешрібейтів та кінопроєкти, які знімаються в Україні для європейського ринку.

Нагадаємо, з минулого року в Україні діє система кешрібейтів (cash rebates), яка  дозволяє іноземним кінокомпаніям отримувати до 25% витрат, понесених на виробництво на території нашої країни.

Як повідомили журналістам LuckyUkraine, першим кінопроєктом, який претендує на використання нової системи, став «Останній найманець» (The Last Mercenary) з Жан-Клодом Ван Даммом у головній ролі. Влітку 2020-го  кінокомпанія  Apple Tree Vision знімала фільм в Києві для стрімінгового сервісу Netflix. Світова прем’єра запланована на серпень 2021 року.

«Я хочу привітати компанію з тим, що ви стали піонерами в цій царині, і, не зважаючи на суворий адаптивний карантин, змогли зняти в Україні стрічку «Останній найманець». Це перший і дуже символічний дзвоник для того, щоб ми могли рухатися вперед і відпрацьовувати ідеальні механізми отримання кешрібейтів», – зазначив Олександр Ткаченко. За прогнозами міністра, впродовж найближчих 4-5 років, завдяки міжнародній співпраці, можна розраховувати на залучення щонайменше $500 млн інвестицій в Україну.

Представники Apple Tree Vision розповіли, що готують одразу декілька міжнародних проєктів.

Шестисерійний фантастичний серіал із робочою назвою «Інфініті» (Infinity) Apple Tree Vision створює у партнерстві із французьким продакшеном Federation Entertainment на замовлення французького телеканалу Canal+

«Завдяки креативності українських художників-постановників ми побудували справжню міжнародну космічну станцію, яка залишиться тут, і ми зможемо використовувати її як декорацію в наступних проєктах. Ми дуже задоволені професійністю українських спеціалістів», – розповів Жан-Шарль Леві.

Також незабаром стартують зйомки повнометражного фільму «ШТТЛ» (SНTTL). Це копродукція трьох країн – України, Франції та Бельгії. Зі сторони України за виробництво відповідає міжнародна кінокомпанія Star Media, з французького боку партнером виступає компанія Forecast Pictures.

Сюжет історичної драми розгортається у 1941 році, за кілька днів до початку війни, і заснований на реальних фактах. Головні ролі у фільмі гратимуть молоді українські актори – Анісія Стасевич і Петро Ніневський, участь братимуть також європейські та американські актори.

«Перші міжнародні проєкти, які реалізуються в Україні, формують довіру – і людську, і професіональну, стають фундаментом для виходу на новий рівень співпраці. Ми розпочали цей шлях і віримо, що в України великі перспективи та потенціал міжнародної копродукції. Отже, діємо за принципом, що дорогу до успіху подолає лише той, хто йде», –  резюмував Влад Ряшин.

Міжнародна кінокомпанія Apple Tree Vision створена в 2019 році кінокомпанією Star Media (засновник Влад Ряшин) і британською кінокомпанією OLLEV (засновники – Жан-Шарль Леві і Оліас Барко). Компанія виробляє повнометражні фільми за участі світових зірок, а також телесеріалів міжнародного рівня.

Міжнародна кінокомпанія Star Media заснована у 2006 році. Президент компанії – Влад Ряшин, член International Academy of Television Arts&Sciences (EMMY), член The European Film Academy (EFA). Бібліотека компанії налічує більш ніж 7000 годин контенту. ЇЇ каталог містить більше 475 найменувань. Крім виробництва контенту компанія розвиває мережу власного телемовлення – телеканали Star Cinema, Star Family і Bolt вже доступні у кількох країнах Європи. Ще одним стратегічним напрямком діяльності компанії є розвиток своєї мережі на платформі відеохостингу YouTube. Багатоканальна мережа (MCN) компанії включає в себе більше 40 каналів.

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.