26, 27 і 28 червня Древній Київ у Князівстві Київська Русь («Парк Київська Русь») запрошує відсвяткувати День Конституції України в місці, де зароджувалася наша державність, і провести святкові вихідні на свіжому повітрі із захоплюючими середньовічними забавами, кінними шоу, катанням на конях і смачними стравами з багаття.

Попереду три вихідних і святкових дні – 26, 27 і 28 червня. Тож, саме час виїхати з галасливого запиленого міста, щоб провести ці теплі літні дні на свіжому повітрі та дізнатися багато нового і цікавого про життя наших пращурів. Адже в «Парку Київська Русь» можна відчути неповторну атмосферу Київської Русі, просочену величчю перемог, грандіозністю середньовічних споруд і доброзичливістю жителів Древнього Києва.

Приїхавши до Князівство, гості на власні очі побачать Древній Київ V-XIII століть, який відтворюється в натуральному розмірі на основі знань сучасної науки. Відвідувачі побачать шедеври середньовічної архітектури: монументальну оборонну споруду «Заборола» (довжиною близько 300 метрів), Михайлівські ворота (висотою 21 метр), садиби киян Х-ХII століть, князівські тереми та трибуни, сторожові вежі, відтворений перший храм християнської Русі. На гостей чекають музеї та експозиції просто неба.

 26, 27 і 28 червня в Древньому Києві пройде цікава розважальна програма, присвячена Дню Конституції України. Розпочнеться святкування з параду княжих прапорів і урочистого привітання великого князя київського Володимира, а продовжиться театралізованими постановками на давньослов’янську тематику і кінно-трюковими виступами. До самого вечора відвідувачі зможуть брати активну участь у веселих і пізнавальних середньовічних дійствах, іграх і забавах.

Родзинкою програми стануть показові виступи акторів-каскадерів кінно-трюкового театру Древнього Києва із віртуозного володіння різними видами середньовічної зброї верхи на конях. Крім цього вершники та їх вірні коні продемонструють елементи бойової джигітовки: різноманітні трюки, що в давнину допомагали в битвах і рятували життя в бою.

Гості Князівства побачать виступи кінних лучників: верхи на коні на повному скаку спортсмени змагатимуться у влучності стрільби з справжніх середньовічних луків. Це неймовірно складне завдання для учасників змагань, але в той же час, азартне і захоплююче видовище для глядачів!

У Князівстві можна не просто побачити турнір кінних лучників, а й самому опанувати це стародавнє бойове мистецтво, записавшись до школи кінних лучників. Для цього потрібно звернутися до організаторів у Древньому Києві або зв’язатися за тел. (050) 385-06-14, (050) 385-20-35. І вже з першого заняття ви почнете осягати стародавнє бойове мистецтво наших пращурів!

Справжніми зірками святкової програми будуть коні рідкісних стародавніх порід, зібраних із далеких куточків світу в Княжій стайні. Представників деяких порід в Україні більше ніде не зустріти, адже їх було завезено до нашої країни в єдиному екземплярі. До коней можна підійти, погладити, сфотографуватися з ними та проїхати верхи або в екіпажі.

Кульмінацією святкової програми буде стрільба з єдиних в Україні діючих величезних метальних знарядь – требушет.

Також на гостей чекає багато цікавого з життя справжнього середньовічного міста. У середньовічному тирі можна навчитися влучно стріляти з лука, на монетному дворі – карбувати монети за стародавньою технологією, а в Княжій костюмерній – вбратися в костюми часів Київської Русі та влаштувати яскраву фотосесію. В гостях у знахарки-волхвині можна доторкнутися до древніх таємних знань і скуштувати трав’яних напоїв за забутими рецептами. Любителів екстриму потішать швидкісна гірка «Змій Горинич» і канатний спуск «Політайло» з маршрутами різної складності та протяжності. У середньовічних крамницях можна вибрати на пам’ять оригінальні сувеніри ручної роботи.

На Середньовічній кухні можна скуштувати смачних напоїв і страв, приготованих на вогнищі, як за стародавніми, так і за сучасними рецептами.

При бажанні продовжити свою подорож до Середньовіччя ще на день, можна залишитися на ніч в комфортабельних кімнатах (при попередньому бронюванні).

Відвідування Древнього Києва відбувається з дотриманням вимог карантинного режиму.

Древній Київ відкривається о 10:00. Початок програми о 14:00.

* В програмі можливі зміни.

Древній Київ розташований в 45 хвилинах їзди від Києва сучасного – в Київській області, Обухівському районі, с. Копачів.

Доїхати можна на власному автомобілі або громадським транспортом. Розклад маршруток можна дізнатися на сайті «Обухівтранс» або на сайті «Парк Київська Русь» в розділі «Контакти».

* Краща дорога власним автомобілем – через місто Обухів, яка вказана на сайті Князівства в розділі «Контакти». GPS-навігатори часто вказують дорогу не через Обухів, їй слідувати не рекомендується.

Ціна квитка: повний квиток для дорослого -230 грн., для пенсіонерів і студентів 150 грн., для дітей шкільного віку -80 грн., для дошкільнят безкоштовно.

Детальніше на сайті www.parkkyivrus.com

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.