Ми не можемо за один день змінити екологічний стан цілого світу. Проте ми можемо почати з себе та докладати маленькі зусилля щодня на шляху до екомайбутнього.

29 червня alyona alyona відвідає Київ з екологічною автограф-сесією та роздасть екоподарунки за принесене на переробку сміття. Подія відбуватиметься на сортувальній станції METRO Waste Collection Point у Києві (просп. Петра Григоренка, 43).
Зазвичай автограф-сесії — це про коннект між слухачем і артистом, можливість наблизитись до кумира. Проте тут це можливість говорити про важливі та актуальні питання екології.
Проєкт ЕКОном Планету відправляється в тур разом з alyona alyona по сортувальних станціях METRO у Києві та ще чотирьох містах. На зустрічі можна буде поспілкуватися з артисткою та отримати круті екоподарунки.
Швидко влитися в екорух та вмить перейти на zero waste —  безумовно складно. Тому ми пропонуємо починати поступово та додавати екологічність маленькими порціями у своє життя. А почати допоможе alyona alyona.

Реперка постійно зачіпає у своїй творчості гострі соціальні теми. Зокрема, у пісні Тихо ндіти сплять alyona alyona розмірковує про те, яку забруднену планету ми залишимо прийдешнім поколінням.

«Все починається з малого. У мене особисто є три щоденних звички, які я точно можу назвати екологічними:

 1) Купувати каву зі своєю чашкою (одноразові склянки в будь-якому вигляді — це зло).

 2) Ходити в магазин зі своєю торбою (на будь-який смак і колір зараз).

 3) Використовувати в побуті екопродукцію (мийні засоби, зубні щітки, губки для миття і т.д.).

Але я далеко не свята і я маю звичку, від якої давно хочу позбутися. Я грішу купівлею продуктів в пластикових контейнерах. Іноді немає можливості зайти додому і взяти їх з собою. Знаю, що це не добре, тому стараюсь позбавлятися. Суть не в тому, що їх можна здати на переробку, а в тому, щоб їх не купувати взагалі» —  розповідає alyona alyona.

Щоб отримати екоподарунки, автографи та фото від alyona alyona, потрібно принести на сортувальну станцію 1 кг готового до переробки сміття як мінімум двох фракцій (скло, папір, пластик, метал, тетрапак).

Автограф-сесія пройде 29 червня з 16:00 по 20:00 на сортувальній станції METRO Waste Collection Point у Києві. Вона знаходиться за адресою просп. Петра Григоренка, 43. Це перший пункт сортування METRO, який був відкритий ще у 2018-му в Києві. Нині ж станції є в семи українських містах.

Окрім Києва, автограф сесії відбудуться в Одесі, Львові та Миколаєві. Дати туру дивіться на офіційних сторінках проєкту.

Роланд Ковач, директор Програми сприяння громадській активності «Долучайся!» (USAID/ENGAGE):

Програма «Долучайся!» рада підтримати цю кампанію з підвищення обізнаності громадян про екологічний спосіб життя. Уже три роки спільно з нашим партнером Всеукраїнською асоціацією музичних подій ми пропагуємо  серед громадян підвищення екологічної обізнаності та відповідні поведінкові зміни, а також залучаємо до цієї співпраці інші громадські організації, що займаються питаннями адвокації на національному та регіональному рівнях. Ми раді, що METRO Cash & Carry Ukraine погодилася взяти участь у цьому проекті і підставити нам плече на цьому шляху. Я впевнений, що разом ми зможемо привернути увагу до екологічних проблем та сприяти поширенню ідей сортування сміття, щоб досягти довгострокового позитивного впливу на навколишнє середовище не лише у пунктах призначення нашої кампанії, а й по всій країні.

Олена Вдовиченко, директор “МЕТРО Кеш енд Кері Україна”:

Важливим рушієм позитивних змін у питанні екології є суспільство, яке все активніше надає бізнесу свій зворотний зв’язок про актуальні проблеми та закликає долучатися до їхнього вирішення. METRO Україна, дотримуючись ідеї відповідального споживання ресурсів, у 2018 році розпочала проєкт із роздільного збору відходів клієнтів мережі та всіх дружніх до довкілля людей. Завдяки позитивним відгукам українців за останні роки нам вдалося масштабувати проєкт до одинадцяти пунктів прийому вторсировини в семи містах України, запустити нові формати в Києві, серед яких бокси для збору та безпечної утилізації використаних засобів індивідуального захисту, контейнери для збору та подальшої передачі на благодійність речей та інноваційний автомат «Япомогабокс» для обміну пластикових пляшок на благодійну допомогу людям похилого віку, дітям та безпритульним тваринам. Ми завжди відкриті до нових можливостей і раді, що однією із них став проєкт ЕКОном планету, в якому ми виступаємо платформою для популяризації екосвідомості серед українського суспільства.


Проєкт реалізується Всеукраїнською асоціацією музичних подій у партнерстві з програмою сприяння громадській активності “Долучайся!”, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні. Зміст проєкту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів і не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Більше інформації про проєкт:

Facebook: https://www.facebook.com/vamp.org.ua 

Instagram: https://www.instagram.com/vamp.org.ua/

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.