У Києві відбулася презентація книги Габріеля Гарсія Маркеса «Осінь патріарха», що вийшла у видавництві «Саміт-книга» у перекладі відомого лінгвіста-іспаніста Сергія Борщевського. Роман «Осінь патріарха» – головна книга в творчості видатного колумбійського письменника та нобелівського лауреата. На захід була запрошена засновниця LuckyUkraine Тарасенко Олеся.

LuckyUkraine: Відбулася презентація книги Габріеля Гарсія Маркеса «Осінь патріарха»

У далекому 1978 році роман у перекладі С. Борщевського був опублікований у журналі «Всесвіт» і лише через 43 роки книга побачила світ вже у незалежній Україні.

Роман Г. Г. Маркеса відкриває літературну серію під загальною назвою «Осінь патріархів», куди увійдуть романи про диктаторів таких відомих латиноамериканських письменників, як: Аугусто Роа Бастоса, Алехо Карпентьєра, Маріо Варгаса Льоса, Мігеля Анхеля Астуріаса.

В умовах світової кризи і політичної нестабільності дана серія набуває особливо актуального звучання, що було відзначено на презентації заступником директора Інституту літератури НАН України Миколою Сулимою.

За словами представниці МЗС України Руслани Лінник, переклади класиків світової літератури українською мовою є найважливішим елементом інтеграції української культури у світовий культурний простір.

Серія «Осінь патріархів» видається за підтримки фонду «Культурні новації» і МГО «Гуманітарний проект».

У березні цього року очікується вихід в світ книги Аугусто Роа Бастоса «Я, Верховний».

Від Олеся Тарасенко

Олеся Тарасенко - засновниця 1-го блог журналу України LuckyUkraine, голова Клубу успішних жінок - Київ, ведуча на АллатраТВ, організатор проектів культурної, соціальної та благодійної направленості. Увійшла у Національний рейтинг «ТОП 100 видатних жінок Київщини» в 2019 та 2020 роках, до Всеукраїнського рейтингу «Успішні жінки України», нагороджена в I та ІІ Національних преміях «Найкраща українка в професії» (маркетолог), в Всеукраїнській премії «МамаWOW” в 2019 та 2020 роках, в премії ТОП 50 «Lady summer 2020”, в премії Celebrity Awards (маркетолог). Нагороджена орденом «За розбудову України».