У світ вийшов новий сингл і відеокліп однієї з найбільш яскравих представниць українського етно-попу співачки GARZA. Як і у випадку з попередньою роботою авторами пісні виступили Іван Клименко та Стас Чорний, відомі завдяки саундпродюсуванню суперуспішної хіп-хоп виконавиці alyona alyona, а також співпраці з такими популярними артистами, як Jamala, LAUD та ін.

Композиція називається “Танцює Гарза” і в її основу ліг містичний досвід, отриманий співачкою під час ритуального прийому аяуаски, який став наріжним каменем не тільки в її творчості, а й у сприйнятті себе і свого місця в світі.

Дивитися кліп:

Слухати трек:

https://band.link/jsc6U

Garza:

У пісні «Танцює Гарза» незвичайна історія. Ідея і образи прийшли до мене під час ритуалу Аяуаска, глибинного занурення в своє справжнє Я. Ця картинка назавжди залишиться в моїй пам’яті: білосніжна чапля з прекрасним чубчиком на голові граціозно виконує шлюбний танець. В той момент до мене прийшло усвідомлення, що ми з нею пов’язані, ми втілення одного і того ж, просто в різних тілесних оболонках. Непередаване відчуття! Тепер я часто використовую цей образ для своїх щоденних медитацій. А саме слово “garza” означає “чапля” іспанською мовою. Як на мене, звучить дуже мелодійно.

Розповідь про пережитий досвід надихнули не тільки авторів композиції, а й режисера кліпу Андрія Лагутіна, який раніше знімав відео для дуету Tvorchi.

Разом зі співачкою вони постаралися відтворити атмосферу її бачення і навіть запозичити “хореографію” чаплі.

Андрій Лагутін, режисер кліпу:

Коли ми з Garza зустрілися вперше для обговорення кліпу, вона розповіла мені про образи, які виникли у неї під час ритуалу аяуаска: вогняне коло, золоті вази, танцююча чапля та інші штуки. Коли я придумував концепцію кліпу, вирішив зачепитися за ці яскраві образи і, напевно, тому ідея визріла так швидко, буквально за два дні.

Підготовка і зйомки теж пройшли легко і швидко, в першу чергу, завдяки позитивній енергетиці, яка виходить від співачки. Ми прагнули до того, щоб картинка вийшла “чистою” і мінімалістичною, щоб сфокусувати увагу глядача на символах. Як мені здається, тема медитації, духовних практик і містичних переживань поки досить слабо представлена ​​в музичних відео українських артистів. І ми раді бути в цьому першопрохідцями.

Попередній сингл Garza «Пульс» вийшов в грудні 2020-го і був позитивно сприйнятий, як програмними директорами українських радіостанцій, так і шанувальниками етно-попу в соцмережах і YouTube (mood video на композицію набрало 120 000 переглядів). “Пульс” і “Танцює Гарза” увійдуть до складу другого альбому співачки, реліз якого запланований на другу половину 2021-го року.

Нагадуємо, що Garza – це новий творчий псевдонім співачки, раніше відомої як Анна Розумовська. Вона почала професійну кар’єру в 2019-му і під цим ім’ям випустила три сингли і альбом “Птах” (2020). Співачка активно пропагує здоровий спосіб життя і популяризує різні духовні практики. На початку 2020-го року вона також випустила колекцію hand-made аксесуарів Art by Garza.

https://www.instagram.com/garza.music/
https://www.facebook.com/Garza.music

Від Савенко Ірина

Савенко Ірина - головний редактор 1-го блог-журналу LuckyUkraine, журналіст, фоторепортер.